Fortfarande oklarheter efter påstådd drönarattack mot Venezuelas president

publicerad 6 augusti 2018
Nicolás Maduro, Venezuelas president

Det råder fortfarande tvivel kring vad som egentligen inträffade vid den venezuelanske presidenten Nicolás Maduros tal i helgen.

Det var under ett offentligt tal från Nicolás Maduro i huvudstaden Caracas under lördagskvällen lokal tid som en kraftig smäll kunde höras. Militärer på plats började springa för att ta skydd och tv-sändningen avbröts, skriver The Telegraph.

Sju militärer uppges ha skadats. Nicolás Maduro har sagt att det rörde sig om en mordförsök mot honom genom en drönarattack som ska ha orkestrerats av USA och grannlandet Colombia. Colombia har bestämt nekat till anklagelserna som Maduro riktat mot landet.

Trots att det snart gått två dygn sedan händelsen är det fortfarande oklart vad som egentligen hände. Brandmän på plats berättade för AP att de tror att det var en gastank som exploderat, medan vittnen säger att de såg hur en drönare krascha in i en närliggande byggnad, skriver The Telegraph.

Sex personer har gripits av den venezuelanska regeringen, misstänkta för inblandning i det påstådda mordförsöket. Oppositionen i Venezuela fruktar nu att president Maduro ska utöka sin makt efter händelsen och det hela leda till större oroligheter i landet som drabbats av en kraftig ekonomisk nedgång de senaste åren.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.