Utrikes

Fortfarande oklarheter efter påstådd drönarattack mot Venezuelas president

Nicolás Maduro, Venezuelas president

Det råder fortfarande tvivel kring vad som egentligen inträffade vid den venezuelanske presidenten Nicolás Maduros tal i helgen.

Det var under ett offentligt tal från Nicolás Maduro i huvudstaden Caracas under lördagskvällen lokal tid som en kraftig smäll kunde höras. Militärer på plats började springa för att ta skydd och tv-sändningen avbröts, skriver The Telegraph.
Sju militärer uppges ha skadats. Nicolás Maduro har sagt att det rörde sig om en mordförsök mot honom genom en drönarattack som ska ha orkestrerats av USA och grannlandet Colombia. Colombia har bestämt nekat till anklagelserna som Maduro riktat mot landet.

Trots att det snart gått två dygn sedan händelsen är det fortfarande oklart vad som egentligen hände. Brandmän på plats berättade för AP att de tror att det var en gastank som exploderat, medan vittnen säger att de såg hur en drönare krascha in i en närliggande byggnad, skriver The Telegraph.

Sex personer har gripits av den venezuelanska regeringen, misstänkta för inblandning i det påstådda mordförsöket. Oppositionen i Venezuela fruktar nu att president Maduro ska utöka sin makt efter händelsen och det hela leda till större oroligheter i landet som drabbats av en kraftig ekonomisk nedgång de senaste åren.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!