Föräldrar protesterade mot skolans vänsterradikala propaganda – arresterades

publicerad 26 juni 2021
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under ett möte i Loudoun County School i Virginia i USA greps två föräldrar av polis efter att de protesterat mot vad de menar är vänsterradikal propaganda och riktlinjer som tvingas på deras barn.

Det var under tisdagen den gångna veckan som skolstyrelsen höll ett möte där föräldrar och allmänhet var välkomna och där motståndet mot skolans allt mer vänsterradikala hållning skulle diskuteras.

Många föräldrar och studenter har tydligt uttryckt sitt missnöje över skolans förändrade regelverk angående transpersoner som innebär att elever själva får bestämma vilket kön de är att betrakta som, vad de ska kallas och vilket pronomenen som ska användas för att tilltala dem.

Förändringen innebär också att pojkar som identifierar sig som flickor numera får tävla mot biologiska flickor i idrottstävlingar och vara på samma toaletter och omklädningsrum som dessa – och vice versa.

Särskilt de sistnämnda förändringarna fick många konservativa föräldrar att rasa och högljutt argumentera för att skolstyrelsen valt att gå helt fel väg i frågan. Även det faktum att skolan lägger stort fokus på ”kritisk rasteori” och andra vänsterradikala läror kritiserades hårt och många menade att denna typ av propaganda inte är någonting som ska drivas i skolmiljöer.

Utanför lokalen anordnades samtidigt protester mot människor som tröttnat på samhällets politiska utveckling – men även motprotester av HBTQ-anhängare och andra vänsteraktivister.

Under skolmötet deklarerade en mamma till en transperson att de som motsatte sig de vänsterradikala förändringarna ”dryper av hat” och stämningen var allmänt hetsig.

Man tog också upp det faktum att en lärare stängts av för att han deklarerat att han vägrar att följa de nya riktlinjerna där eleverna själva får välja vilket pronomen som ska användas om dem och vad de ska kallas för – eftersom han ansåg att förändringarna är skadliga för eleverna och förkastliga ur ett kristet perspektiv. Avstängningen av läraren hävdes senare av en lokal domstol med hänvisning till yttrandefriheten.

Under mötet passade republikanen Dick Black på att deklarera att det är oacceptabelt att skolan ”lär barn att hata varandra för deras hudfärg” och menade att det är just detta som sker när vita elever utmålas som privilegierade förövare och svarta som offer.Styrelsen valde snabbt
att avbryta utfrågningen och alla kommentarer från publiken. När vissa föräldrar vägrade lämna lokalen innan alla fått chans att tala till punkt kom sheriffen och deklarerade att det hela var att betrakta som en ”olaglig sammankomst”. De föräldrar som inte lämnade lokalen hotades med åtal och arrest.

De flesta valde då att lämna skolbyggnaden, men två personer vägrade att flytta på sig innan de fått tala till punkt – och greps därför av sheriffen. En av dem påstås vara misstänkt för olaga intrång och släpptes snart – den andra personen togs in till förhör och är nu misstänkt för förargelseväckande beteende och för att ha motsatt sig gripandet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!