Israelisk journalist kräver “floder av Gazabornas blod”

Situationen vid Gazaremsan

publicerad 23 april 2024
- av Jan Sundstedt
Yehuda Schlesinger tycker att för få palestinier har dödats under invasionen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under ett nyhetsprogram argumenterar Yehuda Schlesinger för att det behövs “floder av Gazabornas blod” och att badande palestinier förtjänar en “plågsam död”.

– Det finns inga oskyldiga i Gaza, inga alls, hävdar den folkmordsförespråkande journalisten.

Hela Gazaremsan är inte under konstant belägring eller utsatt för ständiga flyganfall och strider. I delar av området kan de boende fortfarande ta sig till stranden – antingen för att svalka sig i hettan eller för att försöka komma åt de förnödenheter som numera ofta levereras från havet efter att Israel gjort det svårt för hjälporganisationer att transportera in mat, vatten och medicin landvägen.

Blotta åsynen av palestinier som befinner sig på stranden eller i havet får dock den israeliske journalisten Yehuda Schlesinger att rasa och, i israeliska kanal 12, hålla en märklig monolog om hur den palestinska civilbefolkningen på stranden förtjänar en ”plågsam död”, och hur det behövs ”floder av Gazabefolkningens blod”.

Schlesinger försöker argumentera för att de civila palestinierna bär skuld för att judar kidnappades och dödades av Hamas den 7 oktober och att ”ingen” i Gaza är oskyldig.

“Mycket mer hämnd”

– Dessa människor förtjänar en hård plågsam död, och istället ser vi dem njuta på stranden och ha det roligt. Det finns inga oskyldiga i Gaza, inga alls. De röstade på Hamas, de vill ha Hamas, fortsätter han och menar vidare att civila palestinier tog selfies med kidnappade israeler.

Den israeliske journalisten förfasar sig över att palestinierna befinner sig på stranden istället för att ”svälta, plågas och gömma sig från beskjutning” och önskar se floder av palestinskt blod, trots att över 34 000 människor redan dödats – de allra flesta kvinnor och barn.

– Vi borde ha sett mycket mer hämnd, mycket fler floder av Gazabornas blod. Tills de kommer till sina ledare och säger åt dem att släppa gisslan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!