Utrikes

Folketinget godkänner placering av kriminella utlänningar på ö

Ön Lindholms placering i Stegebukten utanför danska Själland där utlänningar kommer att placeras i väntan på utvisning

Det danska parlamentet, Folketinget, godkände den danska regeringens budgetförslag. Enligt budgetförslaget kommer man att investera i en anläggning på ön Lindholm i Stegebukten. På Lindholm, strax utanför Själland, kommer man att placera utländska medborgare som dömts till utvisning, men där man av olika skäl inte kan verkställa utvisningen.

FN:s chef för mänskliga rättigheter, den tidigare chilenska presidenten Michelle Bachelet, kritiserar Danmark för en tydlig åtstramning av landets migrationspolitik. Bland annat kommer personer som vill bli danska medborgare behöva ta en dansk borgmästare i handen vid en ceremoni för att kunna få sitt medborgarskap. Ett annat kontroversiellt förslag är att upprätta ett fångläger på ön Lindholm, strax utanför Själland. I och med att Folketinget nu godkände den danska budgeten så godkände man även etableringen på Lindholm.
På Lindholm avser man uppföra ett läger för utländska medborgare som dömts till utvisning efter brottsliga handlingar, men som inte kan utvisas omedelbart. Man kommer även att placera misstänkta krigsförbrytare samt andra personer som anses vara farliga på Lindholm. Anläggningen skall vara färdig för att tas i drift år 2021.

Ön Lindholm kommer att behöva saneras inför framtida användning. Detta beroende på att Lindholm idag används för att forskning kring virussjukdomar hos olika djur. Avståndet från Lindholm till närmaste land är drygt 3 kilometer, vilket anses vara tillräckligt långt för att kunna hålla god kontroll på de intagna.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!