Utrikes

FN:s klimatmöte avslutat – länderna överens om utsläppsregelverk

Publicerad 16 december 2018

Klimatmötet i Katowice efter att länderna kommit överens om utsläppsregelverket.

FN:s klimatmöte i polska Katowice avslutades på lördagen. Alla närvarande länder kom överens om ett universalt regelverk som ska syfta till att säkerställa att Parisavtalet följs.

I drygt två veckor har länderna som skrev under, och fortfarande är i med i Parisavtalet, bland annat debatterat hur ett regelverk för minskade utsläpp i linje med Parisavtalet ska se ut. Klimatmötet skulle egentligen ha avslutats i fredags men löpte på under lördagen.

På lördagskvällen avslutades mötet med att samtliga närvarande länder skrev under ett regelverks som ska reglera utsläppen fram till år 2030 i linje med Parisavtalet, skriver nyhetsbyrån AP.
Genom detta avtal har ni tillsammans tagit tusen små steg framåt, sade polacken Michal Kurtyka, som var ordförande för samtalen.

Samtidigt som länderna kom överens om ett utsläppsregelverk har flera punkter som skulle avhandlats på klimatmötet fåtts skjutas upp.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!