MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

FN:s klimatmöte avslutat – länderna överens om utsläppsregelverk

publicerad 16 december 2018
Klimatmötet i Katowice efter att länderna kommit överens om utsläppsregelverket.

FN:s klimatmöte i polska Katowice avslutades på lördagen. Alla närvarande länder kom överens om ett universalt regelverk som ska syfta till att säkerställa att Parisavtalet följs.

I drygt två veckor har länderna som skrev under, och fortfarande är i med i Parisavtalet, bland annat debatterat hur ett regelverk för minskade utsläpp i linje med Parisavtalet ska se ut. Klimatmötet skulle egentligen ha avslutats i fredags men löpte på under lördagen.

På lördagskvällen avslutades mötet med att samtliga närvarande länder skrev under ett regelverks som ska reglera utsläppen fram till år 2030 i linje med Parisavtalet, skriver nyhetsbyrån AP.

Genom detta avtal har ni tillsammans tagit tusen små steg framåt, sade polacken Michal Kurtyka, som var ordförande för samtalen.

Samtidigt som länderna kom överens om ett utsläppsregelverk har flera punkter som skulle avhandlats på klimatmötet fåtts skjutas upp.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend