Utrikes

FN:s domstol beordrar USA att lätta på Iran-sanktioner

Internationella domstolen i Haag.

FN:s internationella domstol i Haag har beordrat USA att upphöra med sanktioner som drabbar “humanitära varor” till Iran.

Sedan Donald Trump ifjol tillträdde som USA:s president har relationen mellan Iran och USA blivit mer spänd än på länge. USA har skärpt flera sanktioner mot Iran och drog sig ur det internationella atomavtalet med landet tidigare i år.
Nu uppmanar FN:s internationella domstol i Haag USA att lätta på sanktionerna mot Iran. Domstolen vill att USA upphör med sanktioner som slår mot humanitära varor – bland annat mediciner, mat, jordbruksprodukter och flygplansdelar – till Iran, rapporterar AFP.

USA säger att man inte kommer att följa domstolens uppmaningar eftersom man anser att de amerikanska sanktionerna mot Iran ligger utanför domstolens jurisdiktion.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Iran
  • sanktioner
  • USA