Migrationskrisen i Europa

FN börjar flyga in migranter till Tyskland

Via FN:s migrationsorganisation IOM omplaceras nu afrikanska migranter från Etiopien direkt till Tyskland med flyg. Det första planet med 154 somalier landade i mitten av oktober och i november är det dags för nya transporter.

Gruppen som anlände till Tyskland efter att ha bott i ett flyktingläger i södra Etiopien består av 63 män, 91 kvinnor och 47 minderåriga. Ytterligare 220 migranter kommer att flygas in i mitten av november via IOM, det hela en del i ett omflyttningsprojekt där migranter ska förflyttas från Etiopien till Tyskland.
Det är viktigt att vi underlättar en smidig flytt för flyktingarna genom att erbjuda säkra transporter, förklarade Milun Jovanovic, ansvarig för IOM Etiopien.

Han säger vidare att man är mycket nöjda med att migranterna trivdes ombord på det chartrade flyget och att inga problem uppstod på vägen.

Under de senaste 15 åren har IOM Etiopien sysslat med att förflytta migranter till mer än 16 länder, bland annat USA, Kanada, Australien och Norge via sina humanitära- och återföreningsprogram. Bara under 2019 har FN-organisationen hjälpt 4000 migranter att komma till länder i väst.

I ett pressmeddelande skriver man att man ger miljoner migranter möjlighet att bygga nya liv för sig själva och sina familjer i nya länder. Under 2018 ska omkring 30 procent av alla asylsökande i Tyskland ha anlänt direkt via flygplan, en siffra som nu väntas öka.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!