Finland försöker stoppa asyltrycket via Facebook

publicerad 24 oktober 2015
Asylsökande i Ungern. Foto: International Red Cross/CC BY-NC-ND 2.0
Asylsökande i Ungern. Foto: International Red Cross/CC BY-NC-ND 2.0

Det finska Utrikesministeriet har startat en kampanj för att minska asyltrycket via Facebook. Syftet med kampanjen på sociala nätverk i Irak och Turkiet är att övertyga folk att resan till Finland inte är värd sina risker och kostnader.

Kampanjen på arabiska hade igår morse enligt det finska Utrikesministeriet redan omfattat 80 000 personer, enligt finska Yle.

Målgruppen är unga människor som planerar söka asyl i Finland. Initiativet ska övertyga ungdomar att det lönar sig inte att flytta till Finland. Efter bedömningen av säkerhetsläget kan dessa migranter inte betraktas som skyddsbehövande.

På Facebook finns informationen om kampanjen på ett meddelande från Sannfinländarna.

– Varför ska man kasta ut 10 000 euro på att resa till Finland, om man i alla fall skickas tillbaka? undrar Sampo Terho som är ordförande för Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

– Att berätta om de realistiska möjligheterna att få asyl i Finland är fördelaktigt, både för dem som planerar att resa och för Finland.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.