Finland: 230 000 euro för att övertyga flyktingarna att stanna hemma

publicerad 19 december 2015
Asylsökande på väg in i Europa

Finlands utrikesministerium fortsätter kampanjen för att övertyga potentiella flyktingar att avstå från en asylresa till Finland. Detta uppger tidningen Helsingin Sanomat med hänvisning till utrikesministeriet.

Finlands utrikesministerium understryker att målet är att förse potentiella flyktingar med en trovärdig och realistisk bild av livet i Finland, så att de slipper bli besvikna efter sin ankomst till landet. Tidigare kungjorde Finlands migrationsverk att hälften av de irakiska flyktingarna återkallade sina asylansökningar under förevändning att Finland inte levde upp till deras förhoppningar.

I fortsättningen tänker Finlands utrikesministerium att arbeta med potentiella flyktingar genom såväl tryckta utgåvor som via sociala nätverk. Informationen kommer att ges ut på arabiska och somaliska, vilka är de populäraste språken bland flyktingarna i Finland.


Annonser:


Finlands utrikesministerium har redan fått grönt ljus från parlamentets finansutskott till extra 230 000 euro för dessa ändamål. Utrikesministern Timo Soini (Sannfinländarna) gick med på detta beslut.

Däremot så opponerar sig Jutta Urpilainen (Socialdemokraterna) vid utrikesutskottet till beslutet. Hon tycker att pengarna borde ha spenderats på andra ändamål.

Danmark var det första nordiska landet som lanserade sådan ”antireklam”. Sedan anammade även Norge och Sverige denna strategi.

Finland har sedan årets början tagit emot 32 067 flyktingar, enligt Finlands migrationsverk.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.