Fem dödade i norska Kongsberg efter pilbågsdåd

Pilbågsdådet i Kongsberg

publicerad 14 oktober 2021
- av Redaktionen

En dansk medborgare i 30-årsåldern är gripen efter att fem personer dödades och två skadades. Polisen utreder terrormotiv.

– Vi kan tyvärr bekräfta att det är fem dödade, och två skadade, säger regionledare Øyvind Aas i sydöstra polisdistriktet, vid en presskonferens vid 23-tiden på onsdagen.

Natten till torsdag bekräftade polisen att den åtalade mannen är en dansk medborgare i 30-årsåldern som är bosatt i Kongsberg.


Annonser:


Omkring 18:15-tiden fick polisen larm om att en man rörde sig i staden och sköt med pilbåge, bland annat inne i en livsmedelsbutik. Ungefär en halvtimme senare greps mannen. Polisen avlossade varningsskott under gripandet.

Två skadade personer vårdas på sjukhus, men de ska inte ha livshotande skador. En av dem är en polis som var på plats. Fem personer dödades i dådet.

Så vitt polisen vet agerade gärningsmannen ensam. Enligt källor till norska TV2 ska mördaren ha konverterat till islam och haft flera kontakter med den norska sjukvården.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.