Facebookchef: Ryssland gjorde inte Trump till president

publicerad 10 januari 2020
- av Markus Andersson

Andrew Bosworth, högt uppsatt chef på Facebook berättar i ett internt meddelande till sina anställda att Donald Trump inte valdes till president i USA på grund av Ryssland utan för att han genomförde en oerhört skicklig digital valkampanj.

Brevet läcktes först ut via New York Times men publicerades sedan öppet av Bosworth och förklarar att Donald Trump förvisso gynnades av Facebook, men detta eftersom han och hans stab genomförde ”en av de bästa digitala kampanjerna någonsin” snarare än att valvinsten skulle handlat om desinformationskampanjer eller rysk inblandning i valet, rapporterar Omni.

Bosworth skriver också i brevet att Facebook inte bör använda sin makt för att hindra Trump från att bli omvald, hur lockande ett sådant agerande än är.

Hur frestande det än kan vara att använda de verktyg som vi har tillgång till för att ändra resultatet, så är jag övertygad om att vi aldrig får göra det. Annars blir vi det vi fruktar”, skriver Bosworth.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.