Utrikes

Facebookchef: Ryssland gjorde inte Trump till president

Andrew Bosworth, högt uppsatt chef på Facebook berättar i ett internt meddelande till sina anställda att Donald Trump inte valdes till president i USA på grund av Ryssland utan för att han genomförde en oerhört skicklig digital valkampanj.

Brevet läcktes först ut via New York Times men publicerades sedan öppet av Bosworth och förklarar att Donald Trump förvisso gynnades av Facebook, men detta eftersom han och hans stab genomförde ”en av de bästa digitala kampanjerna någonsin” snarare än att valvinsten skulle handlat om desinformationskampanjer eller rysk inblandning i valet, rapporterar Omni.
Bosworth skriver också i brevet att Facebook inte bör använda sin makt för att hindra Trump från att bli omvald, hur lockande ett sådant agerande än är.

Hur frestande det än kan vara att använda de verktyg som vi har tillgång till för att ändra resultatet, så är jag övertygad om att vi aldrig får göra det. Annars blir vi det vi fruktar”, skriver Bosworth.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!