Facebook-medgrundarens jättedonation till Clinton

publicerad 9 september 2016
Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz, som grundade Facebook tillsammans med bland andra Mark Zuckerberg, säger att han donerat nästan 170 miljoner kronor till Hillary Clinton. Orsaken är att han ser Donald Trump som ett hot mot ett mer progressivt USA.

Hillary Clinton och Demokraterna har under presidentvalskampanjen spenderat nästan 10 gånger så mycket pengar på annonser som Donald Trump och Republikanerna. Nu får Hillary 20 miljoner dollar, motsvarande 168 miljoner kronor, från ett av Silicon Valleys tyngsta namn; Facebook-medgrundaren Dustin Moskovitz.

”Om Donald Trump vinner kommer landet att gå tillbaka och bli mer isolerat från det globala samhället. Det demokratiska partiet, och Hillary Clinton i synnerhet, drivs istället av en vision av optimism, pragmatism och delaktighet”, heter det i ett uttalande från Moskovitz.




Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.