Utrikes

Evangeliska kyrkan: EU har tagit emot för lite migranter – “förråder kristendomen”

Trots att Europa tagit emot miljoner migranter ifrån tredje världen kallar Manfred Rekowski EU för "förrädare"

Den evangeliska kyrkan i Tyskland (EKD) har uppmanat EU att lämna tillbaka Nobels fredspris eftersom man hävdar att EU-länderna inte tagit emot tillräckligt med migranter.

En europeisk union som isolerar sig på ett sådant sätt och vägrar att hjälpa människor i dödsfara, förråder den kärlek som kristendomen står för”, skriver ordföranden för EKD-kammaren för migration och integration Manfred Rekowski i ett inlägg på kyrkans hemsida.

Annons:

Detta trots Europa tagit emot miljoner människor ifrån tredje världen och gett människor en fristad. Rapporter ifrån FN har samtidigt visat att mindre än 3 procent av de migranter som kommer över Medelhavet har något skyddsbehov.

Tysklands evangeliska kyrkas migrationsexpert Manfred Rekowski. Foto: Scribo/CC BY-SA 4.0

 

Skarpa anklagelser mot AfD

En europeisk union som inte kan övervinna förbittring och nationell egoism och inte utövar medkänsla och kärlek ska lämna tillbaka det fredspris som unionen fått”, krävde Rekowski.

EU mottog Nobels fredspris 2012. Norska Nobelkommittén motiverade sitt beslut vid den tiden bland annat med det internationella samfundets stabiliserande roll på kontinenten.

Förra året anklagade Rekowski Alternativ för Tyskland (AfD) för “den kristna trons perversion”.

Det kristna budskapet duger inte det minsta till kronvittne för den nationella identiteten”, sade Rekowski den gången.

Samtidigt varnade han för att vissa ståndpunkter från partiet i debatten skulle etiketteras som “kristna”, medan dem i själva verket tydligt motsäger sig det kristna budskapet.

Det är därför ‘falsk vittnesbörd’ när AfD begrundar sin politik med kristendomen.”

Kyrkan har dock historiskt haft starkare band till de europeiska nationerna och bedrivit korståg mot muslimska kalifat och andra fiender.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!