Utrikes

EU-parlamentet rasar mot tillsättningen av EU-kommissionens generalsekreterare

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU-kommissionens generalsekreterare Martin Selmayr

EU-parlamentet kritiserar i starka ordalag EU-kommissionen för befordringen av Jean-Claude Junckers närmaste man Martin Selmayr till EU-kommissionens generalsekreterare.

Tysken Martin Selmayr har de senaste åren arbetat väldigt nära EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Nyligen befordrades han plötsligt till att bli EU-kommissionens generalsekreterare, någonting som varit väldigt omtvistat.
EU-parlamentets inflytelserika budgetkontrollutskott anser att befordringen av Selmayr skett under “kuppliknande” former. Parlamentets inflytelserika budgetkontrollutskott röstade även i veckan för att uttrycka sitt missnöje mot tillsättningen av Selmayr, rapporterar Deutsche Welle.

EU-parlamentet uppmanade EU-kommissionen att “ompröva förfarandet för tillsättningen av den nya generalsekreteraren för att ge andra kandidater inom den europeiska offentliga förvaltningen en möjlighet att ansöka.”

Trots den skarpa kritiken mot Martin Selmayr och EU-kommissionen kräver inte EU-parlamentet att Selmayr ska fråntas sitt uppdrag som generalsekreterare.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!