Elitskidåkaren Stian Hoelgaard brottades med vaccinbiverkningar i två månader

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 29 november 2021
- av Redaktionen
Hoelgaard har fått pallplats i Vasaloppet fem gånger.

Den norske elitskidåkaren berättar i en podcast att han fick långdragna biverkningar efter andra sprutan av covidvaccinet.

30-årige Stian Hoelgaard, som tävlar i långloppsserien Visma Ski Classics, berättar i en intervju med Teemu Virtanen i podcasten Orsa2Levi om de biverkningar som drabbade honom och hur det höll honom borta från träning i två månader. Han berättar om hur han kände sig sjuk till och från under lång tid, och han uppsökte även vård för sina besvär.

Hoelgaard säger att kämpade ett tag efter andra dosen, och att han kände sig halvsjuk, utmattad och trött i upp emot två månader. Han tillägger även att han fick förhöjd vilopuls. Läkare utförde flera tester på honom, men fann inget definitivt svar på vad som var fel på honom.


Annonser:


Han känner sig bättre nu och hoppas att biverkningarna har försvunnit tillräckligt för att kunna träna för en bra vintersäsong.

Hoelgaard har tidigare fått pallplats i Vasaloppet fem gånger.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.