Elektronikjätte diskriminerar kristna och vita

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 15 augusti 2023
- av Isac Boman
Best Buy har cirka 1140 butiker i USA och Kanada.

Elektronikjätten Best Buy och dess dotterbolag anklagas nu för att vara fientligt inställda gentemot vita och kristna. Detta samtidigt som man gärna pryder kontoren med Pridesymboler och tvingar anställda att lyssna på föreläsningar om hbtq-rörelsens historia.

Företaget anordnar dessutom ledarskapsutbildningar där vita anställda är förbjudna att delta och som bara är öppna för människor av utomeuropeisk härkomst.

Politisk korrekthet och identitetspolitik är någonting som amerikanska och europeiska företag anammat i stor skala på senare tid – och den amerikanska elektronikkedjan Best Buy utgör inget undantag.

O’Keefe Media Group har genom läckta interna dokument och skärmdumpar kunnat visa hur vita människor inte är välkomna att genomgå företagets ledarskapsutbildningar – istället måste man identifieras som svart, latinamerikan, stillahavsöbo, eller asiat för att få genomgå dessa.

Exakt varför vita anställda exkluderas och bara vissa etniciteter är välkomna är oklart, men avslöjandet har lett till att Best Buy av kritiker anklagats för att ägna sig åt systematisk diskriminering och rasism.

Nu har ytterligare en visselblåsare trätt fram och visat att Best Buy inte bara diskriminerar vita människor – utan även religiösa och i synnerhet kristna – samtidigt som man hyllar hbtq-rörelsen och pryder kontoren med Prideflaggor och andra symboler starkt förknippade med transrörelsen och hbtq-världen.

Det är Enis Sujak, anställd på Best Buys dotterbolag Geek Squad och invandrare från Serbien, som vittnar om hur han och andra anställda på arbetsplatsen tvingades lyssna på ett föredrag av företagets ”välbefinnandeambassadör” Athena Cruz som handlade om hbtq-samhället.

Sujak upplevde anförandet som propaganda och indoktrinering i arbetsmiljön och valde att lämna lokalen – någonting som ledde till att ännu fler hbtq-attiraljer och flaggor sattes upp på kontoret.

Kort därefter blev han konfronterad av sin chef Michael Hirsch, som gjorde klart för honom att kristna symboler och hbtq-symboler inte kan jämföras med varandra – och att enbart de sistnämnda är okej att sätta upp på kontoret.

Chefen menar att man till skillnad från religiös tillhörighet inte väljer att tillhöra någon sexuell minoritet och att hbtq-personer i USA på olika sätt far illa och till och med utsätts för tortyr – och att detta är skälet till att kontoret är fyllt med hbtq-symboler och flaggor.

Hirsch anklagar också Sujak för att vara fientligt inställd mot hbtq-personer, varpå denne svarar att han inte bryr sig om hur människor lever sina liv, så länge han slipper höra deras predikande.

När James O’Keefe anländer till parkeringen utanför Geek Squads kontor för att ställa frågor om deras syn på kristna och hbtq-rörelsen får han inte prata med någon ansvarig. Istället kommer en man ut och ringer av oklar anledning för att tillkalla polis.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!