Utrikes

Egyptiskt passagerarflyg har kraschat i Medelhavet

Ett passagerarflygplan tillhörande EgyptAir har kraschat i Medelhavet, strax utanför den egyptiska kusten, rapporterar internationella medier.

Planet lyfte från Paris vid 11-tiden på kvällen lokal tid och skulle landa i Kairo. Vid halv 5-tiden på morgonen lokal tid ska planet ha kraschat, 16 kilometer in i egyptiskt luftrum.
Alla 66 personer ombord, varav 15 fransmän, tros ha omkommit, rapporterar Al Jazeera.

”François Hollande har talat med Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi om försvinnandet av ett EgyptAir-plan mellan Paris och Kairo. De har enats om att ett nära samarbete för att fastställa omständigheterna kring försvinnandet så snart som möjligt”, skriver den franska regeringen i ett uttalande.

Ett vittne beskriver hur eldflammor ska ha setts i himlen, vilket kan tyda på att planet sprängts i luften. I höstas sprängde terrorgruppen IS ett ryskt passagerarplan på väg till Kairo i luften. 224 personer omkom i det terrorattentatet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!