Egyptiskt passagerarflyg har kraschat i Medelhavet

publicerad 19 maj 2016

Ett passagerarflygplan tillhörande EgyptAir har kraschat i Medelhavet, strax utanför den egyptiska kusten, rapporterar internationella medier.

Planet lyfte från Paris vid 11-tiden på kvällen lokal tid och skulle landa i Kairo. Vid halv 5-tiden på morgonen lokal tid ska planet ha kraschat, 16 kilometer in i egyptiskt luftrum.

Alla 66 personer ombord, varav 15 fransmän, tros ha omkommit, rapporterar Al Jazeera.

”François Hollande har talat med Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi om försvinnandet av ett EgyptAir-plan mellan Paris och Kairo. De har enats om att ett nära samarbete för att fastställa omständigheterna kring försvinnandet så snart som möjligt”, skriver den franska regeringen i ett uttalande.

Ett vittne beskriver hur eldflammor ska ha setts i himlen, vilket kan tyda på att planet sprängts i luften. I höstas sprängde terrorgruppen IS ett ryskt passagerarplan på väg till Kairo i luften. 224 personer omkom i det terrorattentatet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.