Donald Trump kandiderar för nästa presidentval

publicerad 16 november 2022
- av Sofie Persson
Donald Trump under onsdagens presskonferens.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Donald Trump kommer att kandidera för presidentvalet 2024. Det meddelade han under onsdagen.

USA:s comeback börjar nu, sade Trump.

Under onsdagen meddelade USA:s tidigare president Donald Trump att han officiellt kandiderar till presidentvalet 2024.

Jag ställer upp för jag tror att världen ännu inte har sett vad det här underbara landet kan åstadkomma, sade han på en presskonferens vid sitt resort Mar-a-Lago i Florida. USA:s comeback börjar nu.

Trump har vid ett antal tillfällen givit antydningar om att han ska kandidera och menade exempelvis senast i oktober i år att han “förmodligen kommer behöva göra det igen” för att göra USA “framgångsrikt, säkert och fantastiskt igen”. Han menar att USA befinner sig i ett “fruktansvärt tillstånd” och att det krävs en “rörelse” för att rädda landet.

Vårt land är i ett fruktansvärt tillstånd, vi har allvarliga problem. Att ta sig ann det här är inte en uppgift för en politiker eller konventionell kandidat. Det är en uppgift för en stor rörelse som förkroppsligar mod, självsäkerhet och själen av de amerikanska folket.

Om Trump åter kommer att stå mot nuvarande president Joe Biden är ännu oklart, även om presidenten också antytt att han ska kandidera. Biden har sagt att han kommer att meddela sitt beslut i början av 2023, enligt The Guardian.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!