Donald Trump kandiderar för nästa presidentval

publicerad 16 november 2022
- av Sofie Persson
Donald Trump under onsdagens presskonferens.

Donald Trump kommer att kandidera för presidentvalet 2024. Det meddelade han under onsdagen.

USA:s comeback börjar nu, sade Trump.

Under onsdagen meddelade USA:s tidigare president Donald Trump att han officiellt kandiderar till presidentvalet 2024.

Jag ställer upp för jag tror att världen ännu inte har sett vad det här underbara landet kan åstadkomma, sade han på en presskonferens vid sitt resort Mar-a-Lago i Florida. USA:s comeback börjar nu.

Trump har vid ett antal tillfällen givit antydningar om att han ska kandidera och menade exempelvis senast i oktober i år att han ”förmodligen kommer behöva göra det igen” för att göra USA ”framgångsrikt, säkert och fantastiskt igen”. Han menar att USA befinner sig i ett ”fruktansvärt tillstånd” och att det krävs en ”rörelse” för att rädda landet.

Vårt land är i ett fruktansvärt tillstånd, vi har allvarliga problem. Att ta sig ann det här är inte en uppgift för en politiker eller konventionell kandidat. Det är en uppgift för en stor rörelse som förkroppsligar mod, självsäkerhet och själen av de amerikanska folket.

Om Trump åter kommer att stå mot nuvarande president Joe Biden är ännu oklart, även om presidenten också antytt att han ska kandidera. Biden har sagt att han kommer att meddela sitt beslut i början av 2023, enligt The Guardian.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.