Donald Trump följde dottern Ivankas vilja – bombade al-Assad

publicerad 11 april 2017
Ivanka Trump utövar inflytande på sin far

President Donald Trumps dotter Ivanka hade stort inflytande i diskussionerna kring huruvida USA skulle utföra en robotattack mot den syriska regimen i förra veckan. Enligt Eric Trump ska Ivanka bett Donald Trump att angripa al-Assad-regimen.

Den kemvapenattack i Idlib som krävde ett 80-tal människoliv, och som USA utan konkreta bevis anklagat Bashar al-Assads regeringsstyrkor för att ligga bakom, var upprinnelsen till Donald Trumps beslut att avfyra 59 Tomahawk-robotar mot en syrisk flygbas tillhörande den syriska regimen.

Innan USA bestämde sig för att angripa Syrien hade världspressen varit snabba med att kabla ut bilder på skadade och döda barn efter attacken, bland annat genom den terroranknutna hjälporganisationen Vita hjälmarna.

Donald Trumps äldsta dotter Ivanka, som är rådgivare åt sin far, blev bestört över bilderna på barnen och vädjade till sin far att straffa Bashar al-Assad för kemvapenattacken. Ivankas påtryckningar ska sedan ha påverkat Trump till att utföra robotattacken mot Syrien. Detta enligt Ivankas bror och Donalds son Eric Trump.

– Ivanka är mor till tre barn och hon har inflytande. Jag är säker på att hon sa att detta var en fruktansvärd händelse, säger Eric till The Telegraph.

Eric Trump är Donalds näst äldste son och har fått ta över pappa Donalds fastighetsimperium när han är president. Ivanka är den enda av Trumps barn som har en officiell roll i Vita huset.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!