Utrikes

De är svenskarna som deltar vid årets Bilderbergmöte

Årets Bilderbergmöte äger rum i italienska Turin

Sammanlagt fyra svenskar kommer att delta vid årets Bilderbergmöte, som inleds nu på torsdag i italienska Turin.

Den ljusskygga Bilderberggruppen samlar årligen eliten inom media, politik och näringsliv för några dagars möten på en exklusiv plats någonstans i världen. 2018 års möte äger rum i Turin och inleds på torsdag och pågår fram tills på söndag.
Vid årets Bilderbergmöte finns fyra svenskar närvarande. Det handlar om Marcus Wallenberg, styrelseordförande i SEB och en van Bilderbergsbesökare. Även Nordeas finlandssvenske styrelseordförande Björn “Nalle” Wahlroos deltar. Danica Kragić, professor i datalogi och vice skolchef för Skolan för datavetenskap och kommunikation vid KTH, deltar i sitt första Bilderbergmöte liksom Maria Rankka, som är vd för Stockholms handelskammare.

Bland de internationella mötesdeltagarna återfinns namn som Henry Kissinger, Amber Rudd, kung Willem-Alexander av Nederländerna, Henry Kravis, Robert Rubin och José Manuel Barroso.

Ämnen som ska diskuteras under Bilderbergmötet är “populismen i Europa”, “utmaningen med ojämställdhet”, “framtiden för arbete”, “artificiell intelligens”, “USA inför mellanårsvalen”, “frihandel”, “USA:s ledarskap i världen”, “Ryssland”, “kvantdatorer”, “Saudiarabien och Iran”, “The ‘post-truth’ world” och “aktuella händelser”.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!