Utrikes

Dalai lama står fast: ”Europa tillhör européerna”

Den tibetanske buddhistmunken Dalai lama, snart 84 år gammal och en uppskattad tänkare i stora delar av världen, stöder den etnopluralistiska utgångspunkten om de europeiska folkens rätt till sina egna länder. Det upprepar han i en ny intervju med BBC.

Efter att ha tillfrågats av en BBC-journalist upprepade han ståndpunkten på frågan om Europa kan ta emot icke-europeiska folk:
– Ett begränsat antal är okej, men hela Europa kommer tids nog att bli muslimskt eller afrikanskt – omöjligt, sa Dalai lama.

Han sa även att Europas länder bör hjälpa de icke-vita människor som nu befinner sig här för att lära dem att göra sina hemländer bättre när de väl återvänder.

Hela intervjun berörde även frågor om Donald Trump och Kina, men klippet från BBC ovan är kraftigt redigerat.

 

Källa: BBC

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!