Utrikes

CNN hotar att publicera namn på sina kritiker

Privatpersonen som skapade den meme som Donald Trump twittrade ut mot CNN i förra veckan kan komma att få sin identitet publicerad av tv-kanalen – om han fortsätter att håna CNN. Detta har fått andra nyhetsmedier att anklaga CNN för utpressning.

I förra veckan twittrade Donald Trump ut en gif-bild som visar hur han brottar ner en person med CNN:s logga på sig. CNN rasade mot presidenten som man menar uppmanar till våld mot tv-kanalens anställda.
Som hämnd letade CNN upp personen som ursprungligen skapade memen, en användare från internetforumet Reddit. Enligt CNN har personen bakom memen bett om ursäkt för att han skrivit kritiskt om bland annat invandrare och massmedia på internet. Det är den ursäkten som gör att CNN inte kommer att publicera namn och bild på honom, men man förbehåller sig rätten att göra så om han skulle fortsätta med sin opinionsbildning.

Detta har lett till att CNN anklagats för utpressning. Medier som BBC, Newsweek, RT och Washington Times har alla ifrågasatt CNN:s agerande och Wikileaks talesperson Julian Assange menar att CNN kan ha brutit mot lagen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • CNN