CNN hotar att publicera namn på sina kritiker

publicerad 5 juli 2017

Privatpersonen som skapade den meme som Donald Trump twittrade ut mot CNN i förra veckan kan komma att få sin identitet publicerad av tv-kanalen – om han fortsätter att håna CNN. Detta har fått andra nyhetsmedier att anklaga CNN för utpressning.

I förra veckan twittrade Donald Trump ut en gif-bild som visar hur han brottar ner en person med CNN:s logga på sig. CNN rasade mot presidenten som man menar uppmanar till våld mot tv-kanalens anställda.

Som hämnd letade CNN upp personen som ursprungligen skapade memen, en användare från internetforumet Reddit. Enligt CNN har personen bakom memen bett om ursäkt för att han skrivit kritiskt om bland annat invandrare och massmedia på internet. Det är den ursäkten som gör att CNN inte kommer att publicera namn och bild på honom, men man förbehåller sig rätten att göra så om han skulle fortsätta med sin opinionsbildning.

Detta har lett till att CNN anklagats för utpressning. Medier som BBC, Newsweek, RT och Washington Times har alla ifrågasatt CNN:s agerande och Wikileaks talesperson Julian Assange menar att CNN kan ha brutit mot lagen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.