Buss kraschade – på väg till karantänanläggning

publicerad 23 september 2022
- av Sofie Persson
Bussen transporterade 47 personer.

27 personer dog i en busskrasch när de forslades iväg till en karantänanläggning i Kina, något som uppges skapa ovilja mot regeringens covidpolitik.

En buss i Guizhou-provinsen i Kina transporterade 47 personer till en karantänsanläggning när den plötsligt kraschade. 27 dog i olyckan och övriga passagerarna skadades.

I Kina har man sedan coronakrisens start haft en så kallad strikt nolltolerans mot covid-19, vilket i praktiken inneburit många och exceptionellt hårda nedstängningar. I hela Guizhou-provinsen har endast två personer dött ”med” covid och därför blev antalet dödsfall i olyckan en stor kontrast med tanke på att människorna var tvingade till karantän på grund av de hårda restriktionerna.


Annonser:


Folk är förbannade på absurditeten bakom olyckan: det eviga slösande på resurser, uttömningen av statens pengar”, skriver en användare på sociala medier enligt The New York Times.

På sociala medier raderas dock kritik mot politiken löpande. Trots att två hashtaggar relaterade till olyckan fått över en miljard visningar på kinesiska Weibo, Kinas motsvarighet till Twitter, ligger ingen av dessa under plattformens ”heta ämnen” eftersom artiklar, inlägg, kommentarer och till och med flera användare som tagit upp olyckan blivit raderade.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.