Busschaufför kapade buss med 51 barn i Italien

publicerad 21 mars 2019
Bilden är tagen i ett annat sammanhang

En busschaufför med ursprung i Senegal försökte utföra en massaker på 51 italienska skolbarn som hämnd för landets förda asylpolitik. Barnen lyckades räddas, men 14 av dem skadades och fick föras till sjukhus.

Det var under onsdagen som en skolbuss med 51 barn kapades i Milano i Italien utav sin egna busschaufför. Det var två skolklasser från Vailati di Crema, som var på skolutflykt till en träningshall. Men under färden tog plötsligt busschaufför en helt annan väg.

Målet med kapningen var att ta sig till flygplatsen där han skulle utföra en massaker på barnen, på grund utav Italiens asylpolitik, och som hämnd för alla immigranter som har omkommit i flyktingströmmarna mellan Italien och Libanon.

Polisen lyckades stoppa skolbussen genom att sätta upp vägspärrar. Gärningsmannen försökte dock att ramma vägspärrningarna men fastnade. När gärningsmannen insåg att han inte skulle lyckas ta sig till flygplatsen så började han att hälla ut bensin i skolbussen och tände eld. Polisen krossade rutorna och barnen kunde snabbt ta sig ut ur bussen.

Ingen omkom under händelseförloppet, men tolv barn och två vuxna fick köras till sjukhus efter lättare brännskador och rökförgiftning. Busschauffören är gripen misstänkt för människorov och mordbrand.

Busschauffören är en 47-årig immigrant ursprungligen från Senegal i Västafrika och skall ha jobbat inom samma bolag i femton år. Mannen har sedan tidigare dömts för misshandel och för att ha kört alkoholpåverkad, uppger BBC News.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.