Utrikes

Burkina Faso: Minst 14 döda i kyrkattack

Kyrka i huvudstaden Ouagadougou, Burkina Faso.

Minst 14 personer dödades när beväpnade män under söndagen öppnade eld i en kyrka i Burkina Faso.

Dådet ägde rum i Hantoukoura i landets östra del, nära gränsen till Niger. Gärningsmännen ska till och med ha dödat pastorn och barn. Det ska även röra sig om många skadade. Enligt vittnen ska de sedan ha flytt platsen med hjälp av motorcyklar.
Vem som ligger bakom dådet är ännu oklart, men misstankar riktas mot jihadister som är aktiva i området.

Majoriteten av befolkningen i Burkina Faso utövar någon form av traditionell naturreligion, vilket ofta blandas med kristna och muslimska seder. Ungefär en femtedel av befolkningen beräknas ha någon typ av kristen identitet, och ungefär femtio procent muslimsk.

Sedan 2015 har islamistiska terrordåd ökat i landet, vilket har tvingat tusentals skolor att stänga. Under de senaste åren har hundratals dödats i regionen i en konflikt som spridits från grannlandet Mali. Där tog jihadister över delar av landet 2012 tills franska trupper drev bort dem.

 

Källa: BBC

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!