Brodern tvivlar på Jeffrey Epsteins självmord

publicerad 25 januari 2024
- av Sofie Persson
Jeffrey Epstein hittades död i sin cell på Metropolitan Correctional Center i New York.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Mark Epstein ifrågasätter justitiedepartementets rapport om att brodern avlidit på grund av självmord. Nu vill han att man genomför en ny grundlig utredning kring pedofilens död.

Den dömde sexualförbrytaren Jeffrey Epstein arresterades i juli 2019, där han var misstänkt för sexhandel med minderåriga. I augusti samma år återfanns han död i sin cell, där man noterade att han begått självmord.

Även justitiedepartementet kom fram till att pedofilen tagit sitt liv, men däremot också att fängelsets tjänstemän var skyldiga till försumlighet, eftersom Epstein ska ha varit under psykologisk observation på grund av tidigare självmordsförsök.

Mark Epstein accepterar dock inte utredningens slutsats, han tror inte att hans bror tagit sitt eget liv utan menar att de bevis som finns inte pekar mot självmord.

Jag skulle vilja ha en fullständig utredning av hans död. Om man tittar på alla bevis, inklusive obduktionen, fotografierna av hans kropp, DOJ:s skitrapport som är full av felaktigheter, skulle man aldrig komma fram till slutsatsen att detta var ett självmord – men baserat på vad? säger han, enligt The Guardian.

Han tror att det varit någon annan fånge som dödat hans bror eftersom han fått information att alla dörrar till cellerna inte var låsta den natten. Däremot menar andra intagna på anstalten att man inte sett någon gå in i Epsteins cell.

Nyligen började en domare släppa tidigare hemligstämplade stämningsdokument från Epstein-utredningarna. Bland annat har man offentliggjort hundratals namn som på något vis varit inblandade i stämningsansökningarna. Mark Epstein kommenterar dock inte de släppta dokumenten, utan menar att han endast är intresserad av att få klarhet i sin brors död.

Jag är bara bekymrad över omständigheterna kring min brors död, säger han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!