Brittiska regeringen kräver att flygbolag stoppar Snowden

publicerad 17 juni 2013

Amerikanen Edward Snowden, 29, kommer att få det svårt att komma in i Storbritannien. Det står klart sedan den brittiska regeringen gett direktiv till flygbolag gällande Snowden. Snowden är mannen bakom NSA-läckan.

2000 pund, cirka 21 000 svenska kronor, kommer det flygbolag som har med sig Snowden att bötfällas på. Den eftersökte passageraren kommer även att skickas tillbaka dit han kom ifrån.

Direktivet upptäcktes i ett brev som innehöll ett foto av Snowden från en flygplats i Thailand. I brevet fanns också hans passuppgifter och födelsedatum.

”Om den här individen försöker att resa till Storbritannien bör flygbolaget neka honom att gå ombord”, stod det skrivet i brevet som Storbritanniens regering skickade ut till flera flygbolag.

Enligt uppgifter till brittiska The Times har diplomater sagt att direktivet utfärdades för att Snowden inte ska bli ”en till Julian Assange” – Wikileaks grundare som har tillbringat ett år i ecuadorianska ambassaden i London.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.