Utrikes

Brittiska regeringen kräver att flygbolag stoppar Snowden

Amerikanen Edward Snowden, 29, kommer att få det svårt att komma in i Storbritannien. Det står klart sedan den brittiska regeringen gett direktiv till flygbolag gällande Snowden. Snowden är mannen bakom NSA-läckan.

2000 pund, cirka 21 000 svenska kronor, kommer det flygbolag som har med sig Snowden att bötfällas på. Den eftersökte passageraren kommer även att skickas tillbaka dit han kom ifrån.
Direktivet upptäcktes i ett brev som innehöll ett foto av Snowden från en flygplats i Thailand. I brevet fanns också hans passuppgifter och födelsedatum.

“Om den här individen försöker att resa till Storbritannien bör flygbolaget neka honom att gå ombord”, stod det skrivet i brevet som Storbritanniens regering skickade ut till flera flygbolag.

Enligt uppgifter till brittiska The Times har diplomater sagt att direktivet utfärdades för att Snowden inte ska bli “en till Julian Assange” – Wikileaks grundare som har tillbringat ett år i ecuadorianska ambassaden i London.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Edward Snowden