Brittisk-muslimsk man bakom gisslandramat i synagoga

publicerad 18 januari 2022
- av Redaktionen

Gärningsmannen bakom helgens gisslandrama i Texas har identifierats av FBI som den brittiske medborgaren Malik Faisal Akram. Han dödades i samband med dramat.

Gisslandramat pågick i tio timmar i en synagoga i Dallas, Texas. Händelsen slutade med att gisslantagaren dödades av polis och alla i gisslan kunde fritas oskadda, rapporterar BBC.

USA:s president Joe Biden kallade gisslantagandet för en ”terrorhandling” och även Storbritannien fördömde attacken.


Annonser:


Gärningsmannen ska ha kommit in i synagogan genom att påstå sig vara hemlös.

Polisen berättade för lokalmedia att gisslantagaren krävde att Aafia Siddiqui, en pakistansk neuroforskare som för närvarande avtjänar ett 86-årigt fängelsestraff i USA, skulle friges. Siddiqui är dömd för att ha försökt döda amerikanska militärofficerare. Tusentals gick ut på gatorna i Pakistan för att protestera mot den fällande domen mot henne 2010.

Det finns inga indikationer på att Akram hade några medhjälpare. Hans bror påstår vidare i ett uttalande att Akram led av ”psykiska problem”.

Den 44-årige Akram kom från Blackburn-området i Lancashire. Han ska ha befunnit sig USA ungefär två veckor innan attacken.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.