Utrikes

Brexit-förespråkaren Boris Johnson ny partiledare för Tories

Brexit-förespråkaren Boris Johnson har valts till ny partiledare för det Konservativa partiet.

Boris Johnson har som väntat valts till ny partiledare för det Konservativa partiet, även kallat Tories. Han fick ungefär dubbelt så många röster som sin konkurrent Jeremy Hunt, landets nuvarande neokonservative utrikesminister.
Boris Johnson har profilerat sig som en hård förespråkare av Brexit, oavsett om Storbritannien lämnar med eller utan avtal med EU.

Omröstningen ägde rum efter att den tidigare partiledaren tillika premiärministern Theresa May avgått efter att ha misslyckats med att driva igenom landets utträde ur EU. Johnson väntas sväras in som landets nye premiärminister senare under dagen.

Flera nuvarande Tory-ministrar har aviserat att de kommer att avgå ifall Johnson blir deras nye partiledare på grund av dennes inställning till ett så kallat hårt Brexit, utan avtal med EU.

 

Källa: RT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!