Boris Johnson: EU-utträde ett “gyllene tillfälle” för britterna

publicerad 7 mars 2016
Londons populäre borgmästare Boris Johnson tror att ett EU-utträde blir viktigt för Storbritannien

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Londons inflytelserike borgmästare dementerade på söndagen att personliga ambitioner låg bakom hans beslut att stötta kampanjen som verkar för ett utträde för Storbritannien ur EU – och sade samtidigt att det var ett ”gyllene tillfälle” för britterna att skapa sina egna handelsavtal runt om i världen.

Londons borgmästare Boris Johnson vars stöd för en så kallad ”Brexit” har förargat den konservative premiärministern David Cameron och visar på djup splittring mellan konservativa över hela Europa rapporterar Breitbart London. På söndagen sade Boris Johnson att det “riskabla alternativet” i folkomröstningen handlar om att stanna kvar i 28-nations blocket EU när britterna röstar 23 juni.

Den populäre London-borgmästarens utspel kom efter att Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble varnat britterna för att ett ”Brexit” skulle leda till flera års plågsamma utträdesförhandlingar, som samtidigt skulle verka som ett ”gift” för de brittiska, europeiska och global ekonomierna.

Inget annat land har tidigare lämnat EU, och ett brittiskt utträde skulle beröva EU dess andra största ekonomi och ledande finansiella centrum. Storbritanniens premiärminister David Cameron hävdar att ett utträde skulle bli ett ”riskabelt språng ut i mörkret” – medan Boris Johnson menar att det skulle kunna bli ett stort lyft för brittiskt näringsliv. London-borgmästaren tror inte heller så värst mycket på bankernas hot om att lämna City of London blir till verklighet.

– De senaste åren har jag sagt tydligt att om vi inte får reformer så ska vi vara beredda på att gå vår väg. Jag tycker att vi nu har ett gyllene tillfälle att skaka loss reglerande lagstiftningar som är djupt odemokratiska, sa Boris Johnson till statliga tv-bolaget BBC.

Han tillade;

– Vi har fått en chans i livet-möjlighet, som aldrig kommer tillbaka, att hitta nya sätt att sköta våra relationer, ingå nya frihandelsavtal med tillväxtekonomier runt om i världen och samtidigt bibehålla våra frihandelsavtal med EU-området.

David Cameron har redan deklarerat att han inte tänker ställa upp för nyval i 2020 och många bedömare tror att Boris Johnson tog chansen att stötta Brexit-kampanjen för att öka hans chanser att efterträda den sittande konservative premiärministern. Boris Johnson har redan en imponerande CV efter att ha vunnit borgmästarvalet i London två gånger och han tillhör Storbritanniens populäraste politiker och ses allmänt som en av EU-skeptikernas allra främsta tillgångar.

På frågan om Boris Johnson kan bli Storbritanniens nästa premiärminister svarade London-borgmästaren.

– Absolut inte.

I samma intervju förklarar Boris Johnson att EU har gjort det svårare för Storbritannien att övervaka terrorister. Han passade också på att kritisera ett mediedrev som tvingat chefen för den brittiska handelskammaren att avgå på grund av dennes stöd för Brexit-kampanjen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!