Utrikes

Blodig gatustrid mellan kurder och tjetjener i Belgien

Publicerad 19 april 2021

Liège, Belgien.
Under fredagen blev Liège i östra Belgien skådeplats för ett våldsamt slag mellan kurder och tjetjener. En person dödades och två skadades. På sociala medier sprids filmer med bland annat skottlossning med en kalasjnikov. Våldsgrupperingarna, som kallas ”ungdomsgäng” i nederländsk mainstreammedia, drabbade samman under fredagseftermiddagen. Under striden blev bland annat en tjetjensk man attackerad av kurder med basebollträn. Han försökte köra ifrån dem, men blev istället ihjälskjuten. Totalt arresterades 28 personer, varav två skadades i samband med polisingripandet. ”Chockerande bilder från #Luik. Kurdiska och tjetjenska gäng utkämpar en konflikt med bland andra Kalashnikov på gatorna i detta land. Vi måste sluta titta bort och agera NU innan det är för sent. Dags att städa upp detta land och skydda vårt folk!”, skriver det nationalistiska partiet Vlaams Belang på Twitter i samband med att de publicerade en film från händelsen. De krigsliknande scenerna påminner om en liknande händels i Dijon i Frankrike i somras. Denna gången rörde det sig om gatustrider mellan tjetjener och araber. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!