Bil körde in i folkmassa i Los Angeles

publicerad 4 augusti 2013

12 personer skadades och en person dog efter att en bil kört rakt in i en folkmassa på Venice Beach i Los Angeles, rapporterar internationella medier.

Bilen körde rakt in i folkmassan. Foto: Övervakningskamera
Bilen körde rakt in i folkmassan. Foto: Övervakningskamera

Händelsen inträffade vid 5-tiden på lördagseftermiddagen lokal tid. Enligt lokala myndigheter bedöms två personer ha kritiska skador och två vara allvarligt skadade.

Enligt vittnen körde föraren medvetet in i folksamlingen.

– Jag såg honom och han var ute efter blod. Den killens avsikt var att döda människor, sade ett vittne till ABC Los Angeles.

– Det var människor som flög. Tält flög överallt. Om han ville döda människor kom han på en perfekt tid, klockan 5 på en lördag under sommaren på Venice Beach, sade ett annat vittne som ABC Los Angeles talat med

Bilen ska ha färdats i ungefär 35 kilometer i timmen. Föraren flydde efter att ha kört in i folkmassan, skriver AP. Föraren hittades senare av polisen och riskerar nu att åtalas för bland annat dråp.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.