Presidentvalet i USA 2020

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet 2020

Bernie Sanders under ett kampanjevent för Hillary Clinton i Arizona i november 2016.

Det står nu klart att Vermont-senatorn och socialisten Bernie Sanders kommer att ställa upp i presidentvalet 2020 och utmana Republikanernas Donald Trump.

Inför presidentvalet 2016 var Bernie Sanders, som officiellt inte tillhör Demokraterna, den kandidat som hotade Hillary Clintons planer på att bli Demokraternas presidentkandidat.
Genom att fokusera på frågor om fri sjukvård och storbankernas girighet har Sanders åtnjutit stor popularitet inom den progressiva och socialistiska vänsterflanken i Demokraterna.

Sanderskampanjens motto lyder: “Not me. Us.”

Ingen kandidat, inte ens den största kandidaten du kan tänka dig, kan utmana Donald Trump och miljonärsklassen ensam. Det finns bara på ett sätt vi vinner – och det är tillsammans”, står det på Bernie Sanders kampanjsajt.

Skulle Bernie Sanders vinna presidentvalet 2020 skulle han bli USA:s äldsta president, Sanders kommer att ha fyllt 79 år när han svär presidenteden. Han skulle också bli USA:s första judiska president.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!