Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet 2020

publicerad 19 februari 2019
Bernie Sanders under ett kampanjevent för Hillary Clinton i Arizona i november 2016.

Det står nu klart att Vermont-senatorn och socialisten Bernie Sanders kommer att ställa upp i presidentvalet 2020 och utmana Republikanernas Donald Trump.

Inför presidentvalet 2016 var Bernie Sanders, som officiellt inte tillhör Demokraterna, den kandidat som hotade Hillary Clintons planer på att bli Demokraternas presidentkandidat.

Genom att fokusera på frågor om fri sjukvård och storbankernas girighet har Sanders åtnjutit stor popularitet inom den progressiva och socialistiska vänsterflanken i Demokraterna.

Sanderskampanjens motto lyder: ”Not me. Us.”

Ingen kandidat, inte ens den största kandidaten du kan tänka dig, kan utmana Donald Trump och miljonärsklassen ensam. Det finns bara på ett sätt vi vinner – och det är tillsammans”, står det på Bernie Sanders kampanjsajt.

Skulle Bernie Sanders vinna presidentvalet 2020 skulle han bli USA:s äldsta president, Sanders kommer att ha fyllt 79 år när han svär presidenteden. Han skulle också bli USA:s första judiska president.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.