BBC väljer bort konservativa medarbetare

publicerad 1 februari 2024
- av Sofie Persson
BBC Storbritannien
Den som inte uttrycker sig gillande om "mångfald" kan heller inte räkna med att få arbete på BBC.

Den brittiska statskanalen BBC är i blåsväder efter att ha gett direktiv till personal att inte anställa kandidater som man anser är “avvisande” mot “mångfald och inkludering”. En källa inom statskanalen menar att man aktivt väljer att utesluta oliktänkande medarbetare.

Enligt ett rekryteringsdokument, avslöjar källor inom verksamheten för the Telegraph, ska sökande ombes att “förklara vad mångfald och inkludering betyder för dig och, om du får tjänsten, vilka möjligheter ser du för dig att främja, hylla eller uppmuntra mångfald och inkludering i din roll?

Källan menar att BBC inte är en “välkomnande” plats för konservativa åsikter.

Ledningen talar om mångfald utan att omfamna mångfald av tankar. Att anställa på grundval av en ideologi om mångfald och inkludering utesluter de flesta konservativt sinnade människor, och faktiskt en stor del av befolkningen.

Vidare uppmanas rekryterare att inte anställa personer som upplevs ha en “nedlåtande eller hånfull inställning till mångfald och inkludering och därmed sammanhängande frågor”. Cheferna vid statskanalen instrueras också att inte erbjuda jobb till kandidater som visar “bristande intresse för att lära sig mer och där inga bevis på utbildning och förståelse för mångfald och inkludering har lämnats”.

Den plats som jag har gett år av mitt arbetsliv, och som jag uppriktigt värnar om, känns för närvarande fångad av vänsteraktivister och kan inte leverera på vår grundläggande princip om opartiskhet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!