Under ett sammanträde som arrangerats gemensamt av The Rockefeller Foundation och Open Society Foundation, deklarerade Barbados premiärminister Mia Mottley att hon blir ”rosenrasande” på rika länder som enligt henne inte är intresserade av att göra tillräckligt för att stötta fattiga ”klimatdrabbade” länder ekonomiskt.
Det Rockefeller-sponsrade panelsamtalet arrangerades i anslutning till Världsbankens och IMF:s möten i Washington som ”skulle vara ett första steg i en ny era av överkomliga lån för utvecklingsländer som drabbas hårt av klimatförändringarna”.
Mottleys Barbados påstås vara en av många karibiska öar som utsätts för allt hårdare orkaner. Hon är mycket upprörd över att de rikare länderna är tveksamma till att antingen ekonomiskt stötta Barbados och liknande nationer eller till att göra lånereglerna mer generösa för mottagarländerna.
– Jag blir riktigt rasande när människor inte är redo eller när människor vill sparka iväg den här bollen.
Under panelsamtalet, som arrangerades av de två ökända ultraglobalistiska stiftelserna The Rockefeller Foundation och George Soros stiftelse Open Society Foundation, argumenterade Mottley och andra afrikanska ledare för att de ekonomiska kostnaderna för naturkatastrofer blir allt högre på grund av att klimatet blir varmare, och att detta leder till att tiotusentals människor dör och att många fler tvingas fly sina hem.
– Hur mycket mer måste hända? Hur många fler människor måste förlora sina liv? frågade hon retoriskt.
In fireside chat @AndrewmitchMP & @miaamormottley explain that there is mounting anger around the world that leaders are reticent to act on the climate crisis. The current situation cannot stand. We must act now. pic.twitter.com/6s6LanW7zN
— The Rockefeller Foundation (@RockefellerFdn) April 13, 2023
Lösningen som förespråkas, av såväl globalister som fattiga länders ledare, är att de globala finansiella institutionerna förändrar sina regelverk vad gäller utlåning, så att fattigare länder ”har råd” att förbereda sig själva för naturkatastrofer och klimatförändringar.
Hittills har dock USA och andra inflytelserika länder varit mycket skeptiska till att skjuta till mer pengar, påstås det.
Samtidigt hävdar de som vill se att mer pengar doneras eller lånas ut att USA, Europa och Kina är de som orsakat merparten av ”klimatskadan” som primärt påstås drabba fattigare länder allt mer frekvent.