Avstängningen av svenske FN-medarbetaren hävs

publicerad 6 maj 2015

Anders Kompass, den FN-medarbetare som läckte hemliga dokument om FN-truppers sexuella övergrepp mot barn i Centralafrikanska republiken, ska återgå till sin tjänst inom FN.

Som Nya Dagbladet tidigare rapporterat stängdes Anders Kompass, med mer än 30 års arbete inom FN, av då han läckte den känsliga rapporten om franska fredsbevarade styrkor i Centralafrikanska republiken.

Nu har en FN-domstol beslutat att han ska återgå till sitt arbete och att avstängningen är olaglig, skriver The Guardian.
Anders Kompass motiverade att han gav den hemliga rapporten till franska åklagarmyndigheter med att FN:s ovilja att göra någonting åt de fredsbevarande styrkornas sexuella övergrepp.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!