Armén startade bränderna i Australien

publicerad 24 oktober 2013

Den australiensiska armén har bett om ursäkt för att man var med och en av de våldsamma bränderna som härjat i delstaten New South Wales.

Australien och främst området Blue Mountains har lamslagits av skogsbränderna den senaste veckan. Konsekvenserna för det har blivit att myndigheterna utfärdat undantagstillstånd och över 60 000 hektar har brunnit ner.

Det var den 16 oktober som en av de våldsamma skogsbränderna. Armén genomförde under dagen en aktivitet som involverade något slags sprängningsarbete. Enligt Mark Binskin, kommendör för försvarsmakten, var det under en ”rutinmässig övning”.


Annonser:


– Det var inte med avsikt som branden startades. Det var en olycka i en del av en utbildningsverksamhet som genomfördes under en dag då det inte rådde eldningsförbud, säger Binskin enligt tidningen The Australian.

Borgmästaren i Blue Mountains, Mark Greenhill, kräver att armén nu förklarar varför man använde sig av sprängämnen på en torr och blåsig dag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.