Arabländer vill betala USA för Syrieninvasion

USA:s utrikesminister John Kerry sade under en utfrågning i representanthuset på onsdagen att fler arabländer har erbjudit att stå för notan om USA ska invadera Syrien och störta Bashar al-Assads regim, rapporterar Washington Post.

publicerad 6 september 2013

När republikanen Ileana Ros-Lehtinen krävde ett svar från Kerry om hur mycket en militär aktion för USA i Syrien skulle kosta, svarade Kerry att USA fått flera erbjudanden från länder i Mellanöstern.

– Flera länder har faktiskt sagt att om USA är berett att gå hela vägen som vi tidigare gjort på andra ställen, kommer man att ta hand om kostnaderna. Det visar hur engagerade de är om det här, sade utrikesminister Kerry.

Enligt Daily Mail gjorde dock John Kerry klart att USA inte skulle gå runt i Mellanöstern och skramla med en bössa i hopp om att få donationer. Kerry slår dock fast vid president Barack Obamas linje om att inga amerikanska soldater ska gå in i Syrien, men en amerikansk attack på Syrien är dock trolig att ske inom den närmsta tiden.


Annonser:

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.