Anti-vit rappare misstänks för massakern i Wisconsin

publicerad 23 november 2021
- av Per Nordin
Darrel Brooks Jr är även känd som Mathboy Fly.

Den flerfaldigt dömde rapparen Darrell Brooks Jr, även känd som Mathboy Fly, misstänks vara föraren som mejade ner en julparad i Wisconsin, USA. Innan dådet har han uttryckt starkt hat mot vita människor på sociala medier.

Fem personer dog och upp emot fyrtio skadades i det brutala dådet, som Nya Dagbladet rapporterade om.

På en presskonferens under måndagen identifierades den 39-årige Brooks som den huvudmisstänkte för bildådet, enligt sajten Heavy. Han tros ha varit inblandad i ett bråk i en bostad strax innan han mejade ner julparaden, men ska ha lämnat bostaden innan polis anlände. Brooks ska inte ha blivit jagad av polis innan dådet.

Han tros ha varit ensam i bilen och dådet kommer sannolikt inte att utredas som terrorism – trots att Brooks under lång tid har uttryckt hat mot vita människor på sociala medier, och att alla dödsoffer i dådet var vita.

 

 

Brooks är även en uttalad Black Lives Matter-sympatisör. Han rappar under namnet Mathboi Fly och hans låtar handlar bland annat om svart makt och våld.

Det spekulerades tidigt om att dådet skulle vara hämnd för den friande domen av Kyle Rittenhouse. En dom som Brooks kommenterat på sociala medier.

Brooks är flerfaldigt dömd för brott, bland annat för narkotikabrott, misshandel och vapenbrott.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!