Amerikanska bombplan flög närmare Nordkorea än på 20 år

publicerad 24 september 2017
Bombplan av typen B-1 Lancer

Under lördagen flög en amerikansk B-1 Lancer tillsammans med en grupp stridsplan närmare Nordkoreas kust än vad USA gjort på över 20 år.

Stämningen mellan Nordkorea och omvärlden har försämrats sedan Donald Trump blev amerikansk president tidigare i år. I sitt tal till FN sade den amerikanske presidenten att USA inte har något annat val än att utplåna Nordkorea om de skulle attackera USA.

Under lördagen genomförde USA en maktaktion mot Nordkorea när bombplanet B-1 Lancer eskorterad av en grupp stridsplan av typen F-15C Eagle flög närmare Nordkoreas kust än vad USA gjort på över 20 år, rapporterar BBC.

Flygningen skedde nästan samtidigt som Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho talade i Förenta nationernas generalförsamling i New York. Under talet sade Ri Yong-ho att Trump är ”sinnessjuk” och benämnde honom som ”president evil”, ett svar på att Trump kallat Nordkoreas president Kim Jong-un för ”rocket man” under sitt tal i generalförsamlingen.

Den nordkoreanska utrikesministern fortsatte med att säga att Trumps hot gör att det är oundvikligt för Nordkorea att inte angripa USA med raketer och missiler. Tidigare under helgen hade Nordkorea hotat USA och omvärlden med att eventuellt detonera en vätebomb i Stilla havet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


134 850 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.