Utrikes

Amerikanska bomber i vägen för Teslas fabrik i Tyskland

Arkivbild från Tesla Motors fabrik utanför San José, USA.

Sju amerikanska bomber från andra världskriget var tvungna att desarmerats på den tomt som elbilstillverkaren Tesla köpt utanför Berlin där företaget ska bygga sin första europeiska “megafabrik”.

Desarmeringen av bomberna gick igenom utan problem, säger en talesman från polisen.
Bomberna som desarmerats var relativt små och kommer ifrån Amerikanska flygvapnet under andra världskriget.

Tesla har köpt mark uppskattat till 300 hektar för drygt 45 miljoner dollar och får många välkomnanden av politiker och invånare, men det är inte bara positivt. Många kritiserar att skogsområdet exploateras då djurliv och dricksvatten påverkas negativt. Elon Musk, grundaren av Tesla Motors, har dock uttalat sig på Twitter där han menar att skogsområdet ej är naturlig skogsmark.

Det verkar som att vi måste klara upp lite saker! Skogen planterades för användning som kartong och endast en liten del kommer att användas för fabriken.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!