Utrikes

Amazons Jeff Bezos anklagar tidning för utpressning

Publicerad 13 februari 2019

Amazongrundaren Jeff Bezos anklagar den amerikanska tidningen National Enquirer för utpressning. Bezos påstår att tidningen hotat att läcka nakenbilder på honom.

Jeff Bezos är vd för internetjätten Amazon och ägare av The Washington Post. Bezos, som är världens rikaste man, anklagade nyligen den amerikanska skvallertidningen National Enquirer och dess ägare American Media Inc (AMI) för utpressning.
I ett skriftligt uttalande påstår Bezos att National Enquirer ska ha hotat att läcka nakenbilder på Bezos om han inte avbröt den granskning som han låtit göra av National Enquirer sedan tidningen publicerat privata meddelanden mellan Bezos och Lauren Sánchez, som Bezos haft en affär med. Bezos befinner sig för tillfället i en skilsmässa.

Självklart vill jag inte att mina privata foton publiceras, men jag tänker samtidigt inte delta i deras välkända system av utpressning, politiska attacker och korruption”, skriver Bezos på Medium och riktar sig till David Pecker, utgivare av National Enquirer.

Då David Pecker står nära president Donald Trump insinuerar Bezos att utpressningen mot honom kan ha politiska syften.

National Enquirer och David Pecker har kategoriskt förnekat att man hotat att publicera nakenbilder på Jeff Bezos.

Fakta: National Enquirer

National Enquirer är en amerikansk tabloid som utges av American Media Inc (AMI). Den grundades 1926 som The New York Evening Enquirer.

Tidningen är känd för sina många kändisavslöjanden, men har fått dåligt rykte i etablerade kretsar för sin sensationsjournalistik.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!