Utrikes

Ahed Tamimi berättar om asymmetriskt våld mot palestinier

Den unge palestinske frihetsaktivisten Ahed Tamimi berättar i en tv-intervju om det asymmetriska våld som är vardag för många palestinier. Hon intervjuas av Abby Martin som har programmet Empire Files på den sydamerikanska kanalen TeleSUR.

Ahed Tamimi berättar hur israeliska soldater trakasserar palestinska bosättningar på ockuperad mark på Västbanken. De flesta som bor i dessa områden har inte annat än stenar att försvara sig med och enligt israelisk lag kan stenkastande bestraffas med 20 års fängelse. Ahed Tamimi är särskilt utsatt eftersom hennes röst blivit hörd internationellt.

Intervjun spelades in 2016, men släpptes inte förrän i januari 2018. I december 2017 greps hon, då 16 år gammal av israelisk militär, efter att ha slagit en soldat i samband med konfrontation. Ahed väntar nu rättegång i Israel.

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice

Liknande artiklar

Israel deltar i Natoövningar i Europa för första g... För första gången någonsin deltar Israel öppet i krigsövningar under Natos flagga i Europa. Israel tillhör inte forme...
Judarnas etniska rensning av Palestina – tredje de... April 1948 – Plan Dalet sätts i verket Utgivarna av Ben-Gurions dagbok förvånades, när de upptäckte att ledaren för j...
Judarnas etniska rensning av Palestina – andra del... Plan Gimel I februari 1947 fattade britterna beslutet att lämna Palestina och överlämna Palestina-frågan till Förenta...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!