Utrikes

Ahed Tamimi berättar om asymmetriskt våld mot palestinier

Den unge palestinske frihetsaktivisten Ahed Tamimi berättar i en tv-intervju om det asymmetriska våld som är vardag för många palestinier. Hon intervjuas av Abby Martin som har programmet Empire Files på den sydamerikanska kanalen TeleSUR.

Ahed Tamimi berättar hur israeliska soldater trakasserar palestinska bosättningar på ockuperad mark på Västbanken. De flesta som bor i dessa områden har inte annat än stenar att försvara sig med och enligt israelisk lag kan stenkastande bestraffas med 20 års fängelse. Ahed Tamimi är särskilt utsatt eftersom hennes röst blivit hörd internationellt.

Intervjun spelades in 2016, men släpptes inte förrän i januari 2018. I december 2017 greps hon, då 16 år gammal av israelisk militär, efter att ha slagit en soldat i samband med konfrontation. Ahed väntar nu rättegång i Israel.

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice

Liknande artiklar

Israeliska bosättare anklagas för att ha plundrat ... Palestinska bönder på Västbanken anklagar israeliska bosättare för att ha plundrat och förstört deras egendom. I förr...
Trump och Netanyahu ljuger ikapp om Iran Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA och Israel att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar ...
Nobelpriset till Nadia Murad – ett slag i ansiktet... Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig ha...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!