”Ädel pedofili” lyfts fram i brittisk stats-tv

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 30 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
"Mouse" i statskanalens program.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


”Ask the Mask” är en dokumentärserie som sänds hos den statsägda brittiska public service-kanalen Channel 4 där upplägget är att intervjuobjekten är anonyma och bär djurmasker för att inte kunna identifieras.

Oftast handlar det om visselblåsare, ex-kriminella eller personer som på andra sätt under anonymitet vittnar om missförhållanden och skandaler som de upplevt eller har kännedom om, men i det senaste avsnittet har man valt ett annorlunda intervjuobjekt. I avsnittet medverkar nämligen en ”ädel pedofil” – som han beskriver sig själv, och berättar att han attraheras sexuellt av barn så unga som sju år.

– Jag är pedofil, men det gör mig inte till förövare, hävdar han själv.

Pedofilen som i programmet kallas för ”Mouse” bär en musmask. Han hävdar att han aldrig förgripit sig på något barn – men att det är någonting han ofta fantiserar om.

Han berättar också att han volontärarbetat med barn och medger också att han var attraherad av barn han arbetade med.

– En ädel (virtuous) pedofil är en pedofil som är sexuellt attraherad av barn men som har beslutat sig för att det inte betyder att de bör begå övergrepp mot ett barn.

”Mouse” berättar vidare att han haft sexuella relationer med vuxna personer – men då fantiserat om att det i själva verket är ett barn han har sex med. Han hävdar också att ”det finns vuxna som gillar” denna typ av fantasier.

Kritiken mot programmet är omfattande, och riktas framförallt mot att konceptet med att porträttera en “skötsam pedofil” går i linje med en subversiv strävan att normalisera störningen som företeelse och sexuell läggning.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!