Utrikes

85 000 demonstrerade för enighet i Moskva

Uppemot 85 000 personer uppges ha deltagit i marschen “Vi är eniga” i Moskva, enligt den lokala polismyndigheten. Detta sker på den ryska nationella enighetsdagen.

Marschen startade på onsdagsmorgonen. Deltagarna tänker också hedra minnet av flygkatastrofsoffren i Egypten med en tyst minut.
Marschens arrangörer noterade att det kom åtta gånger fler deltagare än förväntat. Offentliga kammaren, som stått bakom marschen, har tackat deltagarna för deras medverkan.

Den 4 november firar Ryssland nationella enighetsdagen, som uppmärksammats sedan 2005. Högtiden är historiskt anknuten med befrielsen från det polsk-litauiska samväldet år 1612, som också betraktas som avslutning på Stora Oredan. Högtiden ersatte i modern tid Oktoberrevolutionens årsdag, som uppmärksammats flitigt på Sovjettiden.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Moskva