85 000 demonstrerade för enighet i Moskva

publicerad 4 november 2015

Uppemot 85 000 personer uppges ha deltagit i marschen ”Vi är eniga” i Moskva, enligt den lokala polismyndigheten. Detta sker på den ryska nationella enighetsdagen.

Marschen startade på onsdagsmorgonen. Deltagarna tänker också hedra minnet av flygkatastrofsoffren i Egypten med en tyst minut.

Marschens arrangörer noterade att det kom åtta gånger fler deltagare än förväntat. Offentliga kammaren, som stått bakom marschen, har tackat deltagarna för deras medverkan.

Den 4 november firar Ryssland nationella enighetsdagen, som uppmärksammats sedan 2005. Högtiden är historiskt anknuten med befrielsen från det polsk-litauiska samväldet år 1612, som också betraktas som avslutning på Stora Oredan. Högtiden ersatte i modern tid Oktoberrevolutionens årsdag, som uppmärksammats flitigt på Sovjettiden.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.