Utrikes

634 av 700 asylsökare i Danmark ljög om nationalitet – ska utvisas

Asylsökare. Arkivbild.

Sammanlagt 634 asylsökande ska utvisas från Danmark eftersom de ljugit om sin nationalitet. Asylfusket är det mest omfattande på länge, enligt danska migrationsverket.

Av de över 700 asylsökare som uppgav att de kom från Kuwait ska en klar majoritet ha ljugit om sin nationalitet. Den danska motsvarigheten till Migrationsverket, Udlændingestyrelsen, har granskat asylsökarna och kommit fram till att 634 av de 700 asylsökandena i själva verket kommit från andra länder, främst Irak.

Asylfusket är det största på mycket länge. Orsaken till att en asylant uppger exempelvis Kuwait istället för Irak som sin nationalitet är för att det uppfattas som lättare att få godkänt på sin asylansökan om man kommer från Kuwait.

Vi har tidigare sett fall av bedrägeri där man försöker ha en annan nationalitet för att få en fördel, men inte av den här omfattningen, säger Anders Dorph, biträdande direktör på Udlændingestyrelsen, till Jyllands-Posten.

Liknande artiklar

Danmarks prins Henrik är död Under tisdagsnatten avled Danmarks prins Henrik på Fredensborgs slott. Prins Henrik somnade in klockan 23.18 på tisda...
Pensionär serverades kattmat av utländsk hemtjänst... En äldre dam i Danmark fick kattmat istället för leverpastej på brödskivan av ett utländskt vårdbiträde. "Språkproblem" ...
Socialdemokraterna i Danmark vill avskaffa asylinv... De danska socialdemokraterna vill att asylinvandringen avslutas och att landet istället öppnar upp för fler kvotflykting...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!