450 civila dödades av rebellvänlig terrorgrupp i Syrien

publicerad 7 augusti 2013

Den sunnimuslimska terroristorganisationen Al-Nusra, som samarbetar med rebellerna i Syrien, har brutalt mördat 120 barn och hundratals vuxna i Tal Abyad, rapporterar Al-Alam News Network.

Foto: Flickr/FreedomHouse/CC BY 2.0
Foto: Flickr/FreedomHouse/CC BY 2.0

Enligt en reporter som arbetar på Al-Alam News Network beskrivs dödandet av hundratals civila som en ”massaker”. Jabhat Al-Nusra, vapendragare åt rebellerna i Syrien, har tagit på sig dödandet av sammanlagt omkring 450 personer.

Cirka 120 barn tillsammans med 330 män och kvinnor blev brutalt mördade i norra Al-Raqqa under de senaste två-tre veckorna.

Invånare i kurdisk-dominerade Al-Raqqa sade att den brutala attacken från Al-Nusra mot deras hem gjorde de påminda om det kurdiska folkmordet i slutet på 80-talet som Iraks ledare Saddam Hussein låg bakom, skriver Al-Alam News Network.

På söndagen förklarade Syriens president Bashar al-Assad att det enda valet som den syriska armén nu har är att fortsätta med insatser mot terrorister som finansieras av väst.

För två veckor sedan gav USA klartecken om att börja förse rebellstyrkorna med vapen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.