Fotbolls-VM

400 nepalesiska gästarbetare döda i Qatar

Inför bygget av arenorna och infrastrukturen till fotbolls-VM som hålls i Qatar 2018 har arbetarnas dåliga förhållanden hamnat i fokus. Enligt en människorättsorganisation har 400 gästarbetare från Nepal omkommit under byggandet.

Det är den nepalesiska människorättsorganisationen The Pravasi Nepali Coordination Committee, PNCC, som slår larm om arbetsförhållandena.
Om inget görs nu befarar PNCC att dödssiffran kan stiga till 4 000 tills 2018 då fotbolls-vm ska spelas i Qatar, rapporterar PressTV.

En av de mest inflytelserika människorättsorganisationerna, Amnesty International, har också oroats över det som sker i Qatar. Enligt Amnesty blir arbetare systematiskt utsatta för övergrepp av sina arbetsgivare.

FIFA, som är fotbollens internationella organ, har kritiserats från flera håll för att undvika frågan om byggarbetarna i Qatar eller att inte ta den på största möjliga allvar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!