120 000 tog farväl av separatistledare i östra Ukraina

publicerad 6 september 2018
- av Alexander Almqvist

Över 120 000 människor begav sig ut på gatorna i staden Donetsk i östra Ukraina för att hedra minnet av den nyligen avlidne separatistledaren Aleksandr Zachartjenko.

I fredags dödades Aleksandr Zachartjenko när en bomb detonerade i ett kafé i Donetsk. Utöver Zachartjenko dog även hans livvakt och tolv personer skadades.

Aleksandr Zachartjenko var president för Folkrepubliken Donetsk, en utbrytarstat i östra Ukraina som mestadels består av etniska ryssar.

I helgen hölls det en minnesmanifestation för Zachartjenko i Donetsk, där över 120 000 människor deltog, rapporterar ryska Ruptly.

Staden har blivit föräldralös. Jag kunde inte sova inatt. Vi förlorar hoppet. När han var ledare hade vi förhoppningar, vi kände oss säkra. Nu är allt hopp borta, säger en person i Donetsk till Ruptly.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.