Dansk golftalang död i hjärtstopp – blev bara 17 år

publicerad 2 februari 2022
- av Sofie Persson
Viggo Sørensen.

17-årige danske golfaren Viggo Sørensen avled under söndagen efter ett plötsligt hjärtstopp.

Han kommer att vara väldigt saknad av alla”, skriver golfklubben i Dubai.

Den unge golftalangen Viggo Sørensen drabbades under förra veckan av ett plötsligt hjärtstopp. Han låg sedan i koma fram till söndagen, då han sedan avled – endast 17 år gammal.

Dansken bodde i Dubai där han var medlem i Jumeirah Golf Estates – Golf and Country Club. Han var också student vid Peter Cowen Academy och beskrivs som en artig och uppriktig person som var högt aktad som golfare och medmänniska.

Viggo hade en fantastisk personlighet, ett stort sinne för humor och var oerhört artig och uppriktig, både på och utanför golfbanan. Han kommer att vara väldigt saknad av alla”, skriver klubben på Facebook.

Sørensen vann golfturneringen EGF Junior Order of Merit både 2020 och 2021, och man ansåg att han var en riktig talang inom golf och förutspåddes en ljus framtid.

Han var mycket hårt arbetande, engagerad och alltid först på banan varje morgon. Teamet är oerhört stolta över alla hans prestationer”, skriver man.

17-åringen är blott en i raden av många idrottare som fått allvarliga hälsoproblem det senaste året, särskilt plötsliga hjärtproblem, något som Nya Dagbladet har rapporterat om. Många har överlevt sina skador men flera har också, likt Sørensen, avlidit.

Flera tydliga indicier pekar också mot att ett samband finns med massvaccinationskampanjen. I oktober pausades exempelvis Modernas vaccin (Spikevax) för personer födda 1991 eller senare, eftersom man såg en ökad risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation. Inflammationen behöver inte innebära att man blir kritiskt sjuk, men enligt 1177 kan man få allvarliga besvär om man tränar eller anstränger sig. Just hjärtmuskelinflammation är en känd biverkning som EMA har utrett riskerna för men man dock beskriver som ”sällsynt”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.